ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

   Το Τεχνουργείο έχει αρχίσει από το 2003 κύκλους θεατρικών εργαστηρίων. Κάθε κύκλος προσεγγίζει διαφορετικό θεατρικό άξονα και λειτουργεί ...

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

MISTERIOSO 119 του Koffi Kwahulé 2o τμήμα ενηλίκων

Σάββατο 30 Κυριακή 31 Μαΐου ώρα 9μμ 

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη








Koffi Kwahulé Γεννήθηκε στην Ivory Coast Ακτή Ελεφαντοστού. , Kwahule is a playwright, novelist, essayist, actor and director. Ο Kwahule είναι ένας θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης.       





















 Από το 1977, έχει γράψει κοντά στα είκοσι έργα  , μερικά από τα οποία έχουν εκδοθεί από Lansman και Théâtrales. His language has been described as musical, influenced by the rhythms of jazz.  Η γλώσσα του έχει περιγραφεί ως μουσική, επηρεασμένος από τους ρυθμούς της jazz




Το 2006 κέρδισε το βραβείο Αχμάντου Kourouma για Babyface του μυθιστόρημα, που δημοσιεύθηκε από Éditions Gallimard , κέρδισε επίσης το Grand Prix des Lettres Ivoirien για το 2006.



Misterioso-119
     Είναι ένα ισχυρό κείμενο, το οποίο ανατρέπει την προοπτική και  σπάει το στίγμα της φυλακής, τα όρια μεταξύ του καλού και κακό, του επιτρεπτού και του ανεπίτρεπτου. C'est aussi un texte qui questionne les grandes icônes du bien et du mal dans notre société occidentale.
   Είναι επίσης ένα κείμενο που θέτει σε αμφισβήτηση τη μεγάλη εικόνα του καλού και του κακού στη Δυτική κοινωνία.



Γυναίκες, κλειδωμένες σε ένα πρώην μοναστήρι, που μετατράπηκε σε φυλακή. Έξι γυναίκες  αποκαλύπτουν σταδιακά την ιστορία τους….
…Μια γυναικεία φυλακή. Ένας χορός γυναικών και μια καλλιτεχνική υπεύθυνη που εισχωρεί στον περίκλειστο αυτό κόσμο.
Θραύσματα αφηγήσεων, βίαια ξεσπάσματα, αναδρομές, εμμονές, νοσηρές φαντασιώσεις κι ο φόβος του έξω.







          « …Τίποτα δε με συγκινεί. Τίποτα δικό τους δεν ξυπνά μέσα μου το όνειρο. Αλλά μια βόμβα για να βυζάξουμε τις αρχέγονες ρίζες του ονείρου, γιατί όχι ….  Μια βόμβα που θα ισοπεδώσει τα πάντα για να μπορέσει το όνειρο να ξαναγεννηθεί.»

Συμμετέχουν
 με αλφαβητική σειρά:

Καλλιτεχνική υπεύθυνη
 φυλακών:
Παπαδοπούλου Μαρία
Τρόφιμοι φυλακών:
Ευαγγελάκη Κων/να
Καλτσίδου Μαριάννα
Κεχαγιά Αναστασία
Πολίτη Φύλλια
Σιώμου  Άννα
Χασάνη Ελένη



Συντονιστές του εργαστηρίου:
Καλφόπουλος Στέργιος-Τσιγκαλίδα Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: