ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

   Το Τεχνουργείο έχει αρχίσει από το 2003 κύκλους θεατρικών εργαστηρίων. Κάθε κύκλος προσεγγίζει διαφορετικό θεατρικό άξονα και λειτουργεί ...

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ τμήμα εφήβων Σάββατο 5 Κυριακή 6 Μάη ώρα 8.30μμ

Ε Τ Ε Ρ Ο Τ Ο Π Ι Α


Σε κείμενα Δ.Τσόγια , Μ.Βίζνιεκ , Ρ. Ντε Βος Μ. Ποντίκα

      Υλικά μοναξιάς. Μικροί διάλογοι σε ένα δυστοπικό περιβάλλον , με δυσλειτουργικές διεργασίες  κι ένα αστικό ιστό που καταπίνει επικοινωνία, όνειρα και ελπίδες. Μια ντοκιμαντερίστικη σύνθεση , με θέμα τις συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου.




     Κείμενα που  δίνουν αναπηδήσεις  επικοινωνίας, σε μια καθημερινότητα που κινείται σε αχαρτογράφητες στενωπούς ,  σ’ ένα περιβάλλον που αγγίζει τα όρια της δυστοκίας .




     Για να συναρμολογηθούν  οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπιστούν φόβοι, δισταγμοί και τα τείχη του  κοινωνικού αποκλεισμού που οδηγεί σε μοναχική ανυπαρξία. 

  





         Ετεροτοπία μπορεί να είναι μία γιορτή, ένα πανηγύρι, το ταξίδι του μέλιτος, η διατάραξη της τάξης, μία εναλλακτική διευθέτηση. 

Η ετεροτοπία, μία έννοια που εισήγαγε ο Φουκώ και αποδείχθηκε ιδιαίτερα γόνιμη σε ότι αφορά την θεωρητική συζήτηση για το χώρο, αποτέλεσε στοιχείο της θεωρητικής επεξεργασίας αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, γεωγράφων και φιλοσόφων στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν τη χωρική διάσταση των σύγχρονων κοινωνικών φαινομένων.


ΠΑΙΖΟΥΝ
Χάρης Δούμας
Άινα Κιέρι
Φρειδερίκη   Παγώνη
Στεφανία Παπαθανασίου
Απόστολος Πελάλογλου
Νεφέλη Πιστιόλα
Γιώργος Χατζηαδαμίδης

              Επιδίωξη  των  τμημάτων  των εφήβων είναι :
να αποτελέσουν χώρο έκφρασης κι εκτόνωσης μιας ευαίσθητης και ιδιαίτερης ηλικίας ,που αναζητά την ταυτότητά της σ’ ένα επικίνδυνα σύνθετο κοινωνικό τοπίο. 
να φέρουν σε επαφή τους εφήβους με το γλωσσικό πλούτο επιλεγμένων και προσαρμοσμένων στην ηλικία τους κειμένων
να κατοχυρώσουν ένα εποικοδομητικό επίπεδο επικοινωνίας
να προσεγγίσουν την τέχνη όχι με τη διάσταση του καταναλωτή αλλά με τη διάσταση του «εραστή « της τέχνης και του αυριανού μυημένου θεατή.
                                        










Δεν υπάρχουν σχόλια: