ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

   Το Τεχνουργείο έχει αρχίσει από το 2003 κύκλους θεατρικών εργαστηρίων. Κάθε κύκλος προσεγγίζει διαφορετικό θεατρικό άξονα και λειτουργεί ...

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008







ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ




Η ομάδα του Τεχνουργείου ξεκίνησε την πορεία της το 1995 με το επιτυχημένο παιδικό έργο «Μαγικό Καζάνι» που παίχτηκε στα κινηματοθέατρα ΕΓΝΑΤΙΑ και ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ (σε συνεργασία με την ομάδα ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ) για δυο χρόνια, παίρνοντας και τη σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία της Α/βάθμιας εκπαίδευσης.
Το έργο ανέβηκε σε πάμπολλες σκηνές τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και στις γύρω περιοχές όπως Βασιλικά, Σουρωτή, Ταγαράδες, Ευρωπός, Πολύκαστρο, Κρύα Βρύση, Γιαννιτσά κ.λ.π. αλλά και σε μακρινές περιοχές όπως Κορώνη Μεσσηνίας, Δράμα, Καστοριά..
Στη συνέχεια ανέβασε το έργο του Μισέλ Ζωρζ «Κυριακάτικος Περίπατος» το οποίο παίχτηκε στις σκηνές του Δημοτικού Θεάτρου Νεάπολης, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης, στο ετήσιο φεστιβάλ του Δήμου Κορώνης του νομού Μεσσηνίας, στην πόλη της Δράμας, στην αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και στο Δήμο Καστοριάς.
Έπειτα ήρθε το έργο «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δήμο Καστοριάς και στη συνέχεια στην πόλη της Θεσ/νίκης παίχτηκε σε μια σειρά παραστάσεων στο Βαφοπούλειο, στο Δημοτικό Θέατρο Ευόσμου και στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ στα πλαίσια του Πνευματικού Μαΐου.
Στη συνέχεια ανέβηκε η παράσταση «ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλ. Μρόζεκ η οποία παίχτηκε σε πολλές παραστάσεις στο Μύλο Θεσ/νίκης, στο Βαφοπούλειο, στο Δημοτικό Θέατρο Ευόσμου, στο αμφιθέατρο των φοιτητικών εστιών, στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, στην πόλη της Δράμας, στο δήμο Γουμένισσας και στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης.
Εκτός απ’ τους παραπάνω δήμους τα έργα έχουν παιχτεί σε πολλές μικρότερες πόλεις και χωριά της ευρύτερης περιφέρειας.
Επόμενος σταθμός της πορείας μας ήταν «ΜΗΔΕΙΑ»του Ζαν Ανούιγ . Η παράσταση της ΜΗΔΕΙΑΣ ξεκίνησε με επιτυχία το Μάρτιο του 2000 στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ενώ συνέχισε τις παραστάσεις στο δήμο Δράμας και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.
Παράλληλα ανέβασε το έργο του Μαξ Φρις «Ο Μπήντερμαν κι οι Εμπρηστές» που ακολούθησε το δρόμο των άλλων έργων.
Την χρονιά 2002 παρουσίασε το παιδικό έργο «Μια ουρά κι έναν καιρό» Το έργο ανέβηκε στην πόλη της Θεσ/νίκης και στα σχολεία των παρακάτω περιοχών: Πολύγυρος και Μουδανιά Χαλκιδικής, Νάουσα, Πλατύ και Αλεξάνδρεια Ημαθίας ,Δήμοι Καλαμαριάς και Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, Κατερίνη, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας Πιερίας, Δήμος Γιαννιτσών, Δήμος Χαλάστρας, Δήμος Βέροιας ενώ έχουν προγραμματισθεί άλλες τόσες επισκέψεις σε δήμους των γύρω περιοχών.

Στο χώρο του ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΥ, έχουμε να παρουσιάσουμε τα παρακάτω θεατρικά έργα: 2003 ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Ανούιγ σε 32 παραστάσεις
2003–2004 ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ θεατρικός μονόλογος, σε 25 παραστάσεις
2004 ΑΙΑΣ - Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ σε 41 παραστάσεις
2005 ΘΕΪΚΑ ΛΟΓΙΑ του Βαλλιέ Ινκλάν συνεχίζεται στην παρούσα σεζόν
όλα σε σκηνοθεσία του Στ. Καλφόπουλου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε.Κάνουμε θεατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας."
Κάρολος Κουν