ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

   Το Τεχνουργείο έχει αρχίσει από το 2003 κύκλους θεατρικών εργαστηρίων. Κάθε κύκλος προσεγγίζει διαφορετικό θεατρικό άξονα και λειτουργεί ...

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2020-2021

     

Πέρασαν κοντά πέντε μήνες από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας και ο χώρος του θεάτρου συνεχίζει  να προβληματίζεται για το πώς θα συνέλθει από όσα προκάλεσε η COVID-19 . Τον Μάιο το θεατρικό εργαστήρι Τεχνουργείο έδειξε να  ανασυντάσσεται και να συνεχίζει τη δυναμική πορεία του. Η  ενεργή συμμετοχή των μελών του και μέσα στο καλοκαίρι έχει ως αποτέλεσμα την συνέχιση των θεατρικών προβών των  έργων που είχαν δρομολογηθεί  πριν την πανδημία. Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα λάβει χώρα περί τα μέσα Σεπτέμβρη.

    Τα εργαστήρια του Τεχνουργείου για τη νέα σεζόν 2020-2021,θα ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους, με ασφάλεια και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, συγκροτώντας  ένα ισχυρό  δίχτυ προστασίας και ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού (covid-19).




Σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, δείχνουμε όλοι μας, κοινωνική ευαισθησία και ατομική ευθύνη γι’ αυτό θα  τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα και οι συνθήκες υγιεινής που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας.
 
      Εκτός του ότι ο χώρος του εργαστηρίου  εξαερίζεται με φυσικό τρόπο μια και είναι διαμπερής   απολυμαίνεται καθημερινά με ειδικά αντισηπτικά ενώ γίνεται  χρήση μάσκας σε όλη  τη διάρκεια της παραμονής σε αυτόν.


Η  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.   
   Το πρόγραμμα των ασκήσεων εμπλουτισμένο με πλήθος τεχνικών και  με τη χρήση μεθοδολογίας , μας τοποθετεί στο κέντρο  της κάθε θεατρικής ιστορίας. Ερχόμαστε σε επαφή με τους ρόλους , ιχνηλατούμε τους στόχους τους  τις σκέψεις τους  τα εμπόδια  που αντιμετωπίζουν,  τα συναισθήματά τους, τις εκφράσεις  τους, τις σιωπές τους.  Ζούμε στους δικούς τους ρυθμούς και ζούμε στον δικό τους κόσμο. Έτσι  η τέχνη  της θεατρικής  εκπαίδευσης μας βοηθά να ανακαλύψουμε  ξανά τον εαυτό μας και της αλήθειας  γύρω του.

  Τι γίνεται όμως μέσα στην νέα πραγματικότητα ; Θα μπορέσει το θέατρο να σταθεί  στα ύψος των νέων απαιτήσεων για να πετυχαίνει τον σκοπό του; Φυσικά και ναι.Το θέατρο είναι μια τέχνη δισδιάστατη μοναχική και ταυτόχρονα κοινωνική. Παλεύεις με τον εσωτερικό σου κόσμο αλλά χρειάζεσαι και τουλάχιστον ένα θεατή. Επίσης με την πληθώρα των τεχνικών  σύγχρονων και παλαιών  η ανακάλυψη της ουσίας  και της αλήθειας  γίνεται ποικιλοτρόπως και με  ασφάλεια . Η δουλειά των ασκήσεων  πάνω σε ποιήματα  σε λογοτεχνικά κείμενα σε  μονολόγους  είναι κάποια δείγματα από αυτά που θα επεξεργαστούμε. 
    Έτσι λοιπόν και φέτος  τα εργαστήρια του Θεάτρου Τεχνουργείου θα συνεχίσουν  προωθούν κυρίως την παιδεία των μελών τους  , εκπαιδεύοντας θεατές  και αυριανούς ηθοποιούς ενώ ταυτόχρονα  αποτελούν ένα μέσο δυναμικής εκφραστικής  των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: