ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ

   Το Τεχνουργείο έχει αρχίσει από το 2003 κύκλους θεατρικών εργαστηρίων. Κάθε κύκλος προσεγγίζει διαφορετικό θεατρικό άξονα και λειτουργεί ...

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΝΤΕΜΠΡΑΓΙΑΖ Ρεμί Ντε Βος - ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ Σέρζι Μπελμπέλ -1ο τμήμα ενηλίκων

Σάββατο 23 -Κυριακή 24 Απρίλη ώρα 9μμ -1ο τμήμα ενηλίκων.





















παίζουν


Κατερίνα Ζβίγκου


Μαριάννα Καλτσίδου


Αναστασία Κεχαγιά


Αριστόδημος Λάσκαρης


Τίνα Μπελιά


Ναταλία Πελέκα


Ελένη Τασσοπούλου


Ευαγγελία Τσελέπη


Σταύρος Χιονίδης


Συντονισμός – επιμέλεια


Στ. Καλφόπουλος


Χ. Τσιγκαλίδα


















     Το “Debrayaz” είναι ένα σπονδυλωτό θεατρικό έργο, όπου παρουσιάζονται διάφορες ιστορίες, που όλες έχουν κοινό παρανομαστή θέματα σχετικά με την εργασία.


   Σχέσεις μεταξύ συναδέλφων, σχέσεις προϊσταμένων και υφισταμένων, συνέντευξη για την κάλυψη κάποιας θέσης εργασίας ή ακόμα και το που μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο η έλλειψη κάποιας θέσης εργασίας, είναι κάποια από τα θέματα των ιστοριών αυτών.


Καταστάσεις εμπνευσμένες από τις εμπειρίες του συγγραφέα από τη Γαλλία του '90, οι οποίες, δυστυχώς, είναι πολύ γνώριμες στη σύγχρονη Ελλάδα. Ένα έργο “τρομακτικά επίκαιρο”, όπως το χαρακτήρισε ο συγγραφέας του σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με θέμα “Παράσταση "Débrayage": Από τη Γαλλία του 1994 στην Ελλάδα της κρίσης”.


Πηγή http://www.noizy.gr/ Δημήτρης Σταυρόπουλος



Το Μετά τη βροχή μιλάει για τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα σε εργασιακό καθεστώς μιας μεγάλης σύγχρονης εταιρείας καταγράφοντας τις εντάσεις, την βία αλλά και την ανάγκη για επικοινωνία .




Και τα δυο έργα αρθρώθηκαν με αποσπάσματά τους. Σπονδυλωτές ιστορίες μέσα κι έξω από εργασιακούς χώρους καθημερινών ανθρώπων σε μια περιδίνηση γύρω από το εργασιακό δικαίωμα.


Μορφές υπαλλήλων, ανέργων, απολυμένων , στελεχών επιχειρήσεων κλπ σε μια κωμικοτραγική μικρογραφία εργασιακού περιβάλλοντος όπως διαμορφώνεται σήμερα στις δυτικές κοινωνίες.



Μια ματιά πάνω στη μετάλλαξη των ανθρωπίνων σχέσεων στις σύγχρονες κοινωνίες του ακραίου ανταγωνισμού και του φόβου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: